Tuesday, June 7, 2016

Çeşme Plaj










29 kilometre’lik Çeşme kıyı şeridi müddetince göreceğiniz birbirinden güzel plajların her birinden ayrı bir keyif alacaksınız. Çünkü Çeşme öyle güzel bir hane sahibidir ki; her müddet temiz denizi, eşine az rastlanır yumuşacık kumsalları ve bunalmadan dilediğiniz bronzluğa ulaşabileceğiniz güneşiyle kucaklar sizi. Dingin bir denizde serinleyip sonrasında da sımsıcak kumsal da sakince güneşlenmek mi, bir yat kiralayıp adaları gezmek mi, dalış tüpünüzü takıp derinlerdeki zenginliği keşfetmek mi yoksa sörf tahtanızı alıp rüzgârla dans etmek mi istiyorsunuz? Düşlemeniz bile yeter. Çeşme hepsini evvelce düşünmüş ve her bir plajını fark bir alternatif olarak hazırlayıp hizmetinize sunmuştur sanki. İşte en önemli plajlardan birkaçı şunlardır;


Ilıca Plajı: 2 kilometre’ye yakın uzunluktaki geniş ve beyaz kumlu plajları, nitelikli konaklama tesisleri ve termal olanaklarıyla Çeşmenin en büyük ve popüler turizm merkezi durumunda.Deniz’in içinden kaynayan sıcak termal suları, ilıca plajını ve yöredeki öteki plajları büyük birer termal havuz haline getirir.


Kaplıca’daki büyük, küçük konaklama tesisleri, yoğun bir turist kapasitesinin ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Ilıca`nın önemini arttıran en önemli husus, termal olanakları. Bir fazlaca minik, otel ve pansiyonlarda bile kaplıca suyu bulunuyor. Çeşme plajlarının ve özellikle ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru takriben yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olması. Sığ sularda, özellikle termal kaynaklarla beslenen sularda ultraviyole ışınlarının insan sıhhatine çok daha çok yararlı olduğu ilmi emarelerle netleşmiş durumda. Bu tarz şeylerin yanı sıra, bu plajlardan çocukların yararlanma olanakları, sıhhat ve can güvenliği bakımından da çok elverişli.


Boyalık Koyu: Takriben 5 kilometre. Uzunluğunda ve çok güzel plajlara sahip bir koydur. Kaplıca plajının karakteristiklerini gösteren bu koy ayrı olarak bugün Çeşme’nin en hızlı gelişen gezim alanlarından birisidir. Koyun orta bölümünde yer alan Kalem Burnu'nun karayla birleştiği yerde, yapıldığı yıllarda Türkiye`nin en büyük ve en modern konaklama tesislerinden biri olan Altınyunus dinlence Köyü ve Marinası bulunmaktadır. Bu dinlence köyü tüm doğal zenginliklerini sizlerin hizmetine sunmaktadır. Bu koyun şimal rüzgârlarına kapalı en sakin plajı ise Sakin Deniz (Ayayorgi) plajıdır. Kıyısındaki restoranları, birbirinden keyifli tesisleriyle sahiden sakin ve dinlendirici bir köşedir.


Şifne-Büyük Liman-Paşa Limanı
: kaplıca plajı merkez olmak üzere kuzeydoğu doğrultununda Şifne`ye kadar uzanan kıyı bandı, güzel plajları ve kaplıcalarıyla büyüleyici bir merkez. Büyük Liman, Paşa Limanı koyları, gezinsel tesislerin, kamp alanlarının ve toplu yazlık konutların toplandığı bir yer konumunda. Şifne, kaplıcalarıyla bilinen fert bir merkez ve çok sayıda temiz ve tertipli barıncak hizmet veriyor. Kaplıca merkezine takriben 5 Kilometre. Uzaklıktaki bu önemli gezim merkezine ulaşım ise kaplıca’dan sağlanıyor.


Ildırı: Antik Erythria şehirinin bulunmuş olduğu Ildırı ve yöresi, organik plajları ve kamp alanlarını itibariyle kampçılar için ilginç bir yöre. Çeşme kaza merkezine 22 kilometre. Kaplıca`ya 15 km. Uzaklıktaki bu tarihi ve naturel zenginliklere haiz yöreye ulaşım Şifne`den sonrasında asfalt bir yolla yapılıyor.


Dalyan ve Sakızlı Koy: Çeşme yarımadasının şimal kıyılarında yer edinen bu gezinsel merkezler, tipik balıkçı mahallesi, haneleri, limanı, plajları ve insanoğluıyla Ege yaşantısının ve naturel güzelliklerinin toplandığı bir yöre. Bu yöre, Çeşme kaza merkezine 4 Km. Uzaklıkta. Dalyan köyde çok sayıda kaliteli otel ve pansiyonlar sizleri bekliyor.


Çiftlikköy ve Pırlanta Plajı: Bu plaj Çeşme'nin cenup ve güneybatısında bulunuyor. Bu yörenin en önemli plajları PIRLANTA-TURSİTE ve ALTINKUM plajları. Burada da sizleri son mertebe kaliteli otel ve pansiyonlar bekliyor. Ek olarak burada kamp yapmak için de uygun alanlar bulunuyor.


Çatamaz Plajı: Çeşme ilçe merkezinden ulaşımın sağlandığı Çatazmak Plajı da Çeşme'nin görülmeye değer plajlarından.


Eşek Adası: Eski isimiyle "GONİ" denilen günümüzün Eşek Adası Çeşme`den yatlarla bir saat uzaklıkta, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezintileri için ideal bir yer. Organik konumu itibariyle kuzey rüzgârlarına kapalı olan koylarında sualtı ve su üstü sporları oluşturmaya çok elverişli. Hemen şipşak hepsinın maki ile kaplı olduğu adada eşeklerin yaşayabilmesi için rüzgârla çalışan bir tatlı su kuyusu bulunuyor. Bilhassa bahar aylarında yolunuz düşerse yaban nergisleri, katırtırnakları ve kekiklerin sarhoş eden kokusuyla yüz yüze gelirsiniz. Ada bütünüyle gezinsel amaçlara hizmet etmekte ve Milli Parklar dahilinde olduğundan gece konaklaması . Adanın hemen yanında bulunan Kara ada, naturel bir akvaryum görünümünde olan Mavi Koy sizi büyüleyen bir uğrak yeri olacak.


No comments:

Post a Comment