Tuesday, June 7, 2016

Çeşme Ulaşım







Çeşme’ye Ulaşım



Çeşme, kara, deniz ve İzmir Adnan Menderes Hava Limanı aracılığıyla hava yoluyla da çok kolay erişilebilen beldelerimizden biridir. Çeşme’nin erişim merkezi İzmir’dir. Kara, hava ve deniz yoluyla gelen turistler önce İzmir’e gelir.





Karayolu ile Erişim





İsterseniz İzmir’den 77 Kilometre’lik asfalt sahil yolundan Urla’ya dek denizle iç içe bir yolculukla Çeşme’ye erişebilirsiniz.Veyahut 80 Kilometre`lik çağdaş otobandan rahatça Çeşme`ye varabilirsiniz.




Çeşme ve Ildırı`ya çalışan otobüsler turizm mevsiminin en kalabalık günlerinde bile ihtiyacı kolayca karşılar. İzmir’den Işıkkent Terminali’nden veyahut Üçkuyular Terminali’nden otobüs ve dolmuşlar kalkar.




Kış aylarında 07.00-19.00 arası Işıkkent’ten 2 saatte bir,Üçkuyular’dan yarım saatte bir otobüs seferleri mevcuttur. Yazın ise 06.00-23.30 arasında her 20 dakikada bir otobüs bulunur. Çeşme kaza merkezi, otobüs ve minibüslerin son durağıdır. Çiftlik, Dalyan, Alaçatı, Reisdere, Ovacık ve diğer plajlara minibüs ve belediye otobüsleri çalışmaktadır.



Havayolu ile Erişim





Çeşme'de bir hava limanı daha bulunmamaktadır. Ancak uçakla gelindiği takdirde, İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'na inilir. THY'nin servisleri ile Üçkuyular otobüs garına gelinir, buradan da Çeşme otobüslerine binilerek, rahatça Çeşme'ye erişilebilir. Ayrı olarak Çeşme’ye 91. kilometre.lik mesafedeki Adnan Menderes Hava Limanı’ndan Gaziemir’i geçtikten sonra İzmir-Çeşme otobanına bağlanan otoban ile şehir trafiğine girmeden, 45 dakikada rahatça erişim sağlayabilirsiniz.





Denizyolu ile Erişim





Çeşme-Sakız Adası arasında araba vapuru seferleri tertip etmektedir. Bunlar kışın haftada iki sefer yazın ise her gün yapılır. Yunanistan`dan Çeşme`ye deniz yoluyla giriş yapan turistler Sakız Adası (Chios) Çeşme arasında çalışan Türk ve Yunan feribotlarıyla taşınır. Ada ile Çeşme arası bir saattir. Ayrı olarak Türkiye`den çıkış yapacak turistler için Çeşme`den İtalya`nın Bari, Brindisi Limanlarına yolcu taşımacılığı mevcuttur. İzmir-Çeşme-Kuşadası-Yunanistan ve İtalya seferi yapan feribotlar da limana uğramaktadırlar.





Liman Tel: (+90-232) 712 60 05









Daha fazla bilgi için: www.cesmebook.com/cesme-ulasim

No comments:

Post a Comment